Kis Tirol Étterem receptje
2021. november 7.- 1 kg sertéslapocka
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 50 dkg füstölt kolbász
- só, bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 4 db tojás
A lapockát egészben hagyjuk, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, majd sütőben gondosan letakarva
Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni. 1×1 cm-es kockákra vágjuk, és ugyanezt tesszük a füstölt kolbásszal is.
Közben a burgonyát sós vízben, héjában előfőzzük, és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A hagymát nagyobb kockákra vágjuk.
Ezután a felvágott lapockát, a füstölt kolbászt és a hagymát egy serpenyőbe tesszük és elkezdjük lepirítani. Amikor már félig lepirult, hozzáadjuk a felszeletelt burgonyát. Sózzuk, borsozzuk saját ízlésünk szerint, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát és készre pirítjuk.
A tojásokból tükörtojást készítünk, és minden adagra helyezünk egy-egy tojást.
sertéslapocka , füstölt kolbász , vöröshagyma , fokhagyma , burgonya , tojás