Receptek

Tiroler Gröstl

Kis Tirol Étterem receptje

2021. november 7.
  • 1 kg sertéslapocka
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 50 dkg füstölt kolbász
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojás
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A lapockát egészben hagyjuk, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, majd sütőben gondosan letakarva

150 °C-on kb. 1,5 órát sütjük.


Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni. 1×1 cm-es kockákra vágjuk, és ugyanezt tesszük a füstölt kolbásszal is.

Közben a burgonyát sós vízben, héjában előfőzzük, és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A hagymát nagyobb kockákra vágjuk.

Ezután a felvágott lapockát, a füstölt kolbászt és a hagymát egy serpenyőbe tesszük és elkezdjük lepirítani. Amikor már félig lepirult, hozzáadjuk a felszeletelt burgonyát. Sózzuk, borsozzuk saját ízlésünk szerint, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát és készre pirítjuk.

A tojásokból tükörtojást készítünk, és minden adagra helyezünk egy-egy tojást.

Apróra vágott snidlinggel tálaljuk. 




sertéslapocka , füstölt kolbász , vöröshagyma , fokhagyma , burgonya , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra