A diót 150 °C-os süőtbe tesszük 20 percre. Hagyjuk kihűlni, ledörzsöljük a héját, durvára vágjuk.
A bort beletesszük a gyümölcscentrifuga tartóedényébe, erre préseljük az alma levét. A levet kis lángon felére sűrítjük. Hagyjuk hűlni, hozzáadjuk a tejszínt.
Lábosban vizet forralunk, majd a gyöngyözve forró víz fölé habüstöt helyezünk (ne érintkezzen közvetlenül a vízzel), ebben habosra verjük az almaleves bort a cukorral, a tojássárgájával és a pálinkával. Folyamatosan verjük habverővel, ügyelve rá, hogy ne forrósodjon túl.
Mikor már krémes-habos, rögtön tálaljuk – talpas pohárban vagy mély kompótos/desszertes tányérban.
Félbevágott, kimagozott szőlőszemeket és pirított diódarabokat adunk rá, meghintjük nagyon kevés frissen porított fahéjjal.