A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Almás borhableves szőlővel-dióval

Bittera Dóra–Molnár B. Tamás receptje

2018. november 5.
  • 1 dl frissen préselt almalé
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejszín (szobahőmérsékletű)
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg szőlő
  • kis maréknyi dióbél
  • csipetnyi barna cukor
  • csurranásnyi érlelt almapálinka (Agárdi Pálinkaház)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A diót 150 °C-os süőtbe tesszük 20 percre. Hagyjuk kihűlni, ledörzsöljük a héját, durvára vágjuk.

A bort beletesszük a gyümölcscentrifuga tartóedényébe, erre préseljük az alma levét. A levet kis lángon felére sűrítjük. Hagyjuk hűlni, hozzáadjuk a tejszínt.

Lábosban vizet forralunk, majd a gyöngyözve forró víz fölé habüstöt helyezünk (ne érintkezzen közvetlenül a vízzel), ebben habosra verjük az almaleves bort a cukorral, a tojássárgájával és a pálinkával. Folyamatosan verjük habverővel, ügyelve rá, hogy ne forrósodjon túl.

Mikor már krémes-habos, rögtön tálaljuk – talpas pohárban vagy mély kompótos/desszertes tányérban.

Félbevágott, kimagozott szőlőszemeket és pirított diódarabokat adunk rá, meghintjük nagyon kevés frissen porított fahéjjal.


alma , száraz fehérbor , almalé , tejszín , tojás , szőlő , dióbél , almapálinka

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra