Receptek

Vajban sült galamb és fürjmell

Sárközi Ákos receptje

2020. augusztus 2.
  • 8 db galambmell
  • 8 db fürjmell
  • 15 dkg vaj
  • 1 fej karfiol
  • 1 dl glace (mártás)
  • 6 db füge
  • 2 dl vörösbor
  • 10 dkg cukor
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A karfiolt megtisztítjuk, vajas vízben puhára pároljuk, majd turmixoljuk. Turmixoláskor hideg vajjal dúsítjuk. A szárnyasmelleket megtisztítjuk, fűszerezzük.

Habzó vajban sütjük, pihentetjük.

Tálalás előtt átmelegítjük, majd kakukkfüves vajban megforgatjuk. Friss karfiolt lereszelünk és félretesszük tálalásig.

A vörösbor és a cukor felhasználásával redukciót készítünk. Ebben a lében langyosítjuk a fügét.

TÁLALÁS:
Tányérra helyezzük a karfiolpürét és a vajban sült szárnyasokat, vörösboros fügével és a csontokból főzött mártással (glace) tálaljuk.




galambmell , fürjmell , vaj , karfiol , füge , vörösbor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra