A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mandarinos kacsaragu galangállal

Litauszki Zsolt receptje

2018. április 5.
  • 15 dkg kacsazúza
  • 15 dkg kacsazsír
  • 15 dkg kacsanyelv
  • 15 dkg kacsaláb
  • 20 dkg mandarin
  • 5 dkg galangál
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 1/2 dl halszósz
  • chili
  • koriander
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dkg kacsazsír

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A hagymákat és a galangált kacsazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított húsokat, és puhára főzzük. (A kacsanyelv közepében van egy porcos csont, amit főzés után kell eltávolítani.) Ha elkészült, szűrjük le és redukáljuk el. Ízesítsük halszósszal, mandarinhéjjal és szójaszósszal.

TÁLALÁS:
Helyezzük alulra a mártást, rá a belsőségeket. Díszítsük mandarinfilével, korianderrel és chiliszeletekkel. (A kacsaláb ízletesebb, ha enyhén megpirítjuk.)



galangál , kacsa , kacsazúza , kacsazsír , kacsanyelv , kacsaláb , mandarin , szójaszósz , halszósz , chili , koriander , vöröshagyma , fokhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra