Litauszki Zsolt receptje
2018. április 5.- 15 dkg kacsazúza
- 15 dkg kacsazsír
- 15 dkg kacsanyelv
- 15 dkg kacsaláb
- 20 dkg mandarin
- 5 dkg galangál
- 1/2 dl szójaszósz
- 1/2 dl halszósz
- chili
- koriander
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dkg kacsazsír
A hagymákat és a galangált kacsazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított húsokat, és puhára főzzük. (A kacsanyelv közepében van egy porcos csont, amit főzés után kell eltávolítani.) Ha elkészült, szűrjük le és redukáljuk el. Ízesítsük halszósszal, mandarinhéjjal és szójaszósszal.
TÁLALÁS:
Helyezzük alulra a mártást, rá a belsőségeket. Díszítsük mandarinfilével, korianderrel és chiliszeletekkel. (A kacsaláb ízletesebb, ha enyhén megpirítjuk.)
galangál , kacsa , kacsazúza , kacsazsír , kacsanyelv , kacsaláb , mandarin , szójaszósz , halszósz , chili , koriander , vöröshagyma , fokhagyma