Molnár Márk receptje
2022. március 1.- 40 dkg tészta
- 2 db salottahagyma
- 2 ek olívaolaj
- fél deci száraz fehérbor
- 2 evőkanál halszósz
- 400 gr hámozott paradicsom
- 2 paradicsomból paradicsomconcasse
- 1 evőkanál gochujang
- a tálaláshoz parmezán
Olívaolajon finomra vágott salottahagymát dinsztelünk – fontos, hogy ne piruljon. Kevés fehérborral és halszósszal ízesítjük, majd visszaredukáljuk.
Hozzáadjuk a minőségi olasz hámozott paradicsomot és a friss paradicsomconcasse-t, és egy evőkanál gochujangot – észrevétlenül lesz arrabiata az étel. Fogkeményre főzzük a tésztát.
Amikor kész, leszűrjük és összeforgatjuk a paradicsommártással, fokozatosan kevés tésztafőzővizet adagolva hozzá.
Vékonyra gyalult parmezán sajttal tálaljuk.
tészta , salottahagyma , olívaolaj , száraz fehérbor , halszósz , gochujang , paradicsom , parmezán