Weibel Csaba receptje
2019. július 31.Hozzávalók négy főre:
A salátához:
- 2 db édeskömény gumó
- 1 db kígyóuborka
- 2 db alma
- 1 teáskanál tengeri só
- 1 evőkanál méz
- 1 citrom leve és héja
- 2 narancs leve
- 50 ml almaecet
- olívaolaj
A halhoz:
- 800 g friss halfilé
- só
- paprika
- kukoricaliszt
- friss kapor
Könnyű nyárias sült hal, friss, ropogós salátával - Weibel Csabától, a mallorcai Santanyiban dolgozó szakembertől, a Restaurant Goli séfjétől kaptuk a receptet.
A roppanó ánizs-alma-uborka saláta remek párost alkot a kapros-paprikás sült hallal: benne a tengeri hangulat, de a magyar szájnak is kedves aromákat kínál.
A zöldségeket és a gyümölcsöket megmossuk, majd az édeskömény gumóját legyaluljuk, a végén található zöld részt pedig késsel összevágjuk. Az uborkát és az almát is lereszeljük, összekeverjük, megsózzuk, majd ráreszeljük egy citrom héját és ráfacsarjuk a levét.
és egy kanál mézzel az egész salátát átkeverjük.
A halfilét megsózzuk, majd paprikás lisztbe forgatva aranybarnára sütjük. Melegen, friss tépett kaporral tálaljuk.
weibel csaba , mallorca , saláta , hal , édeskömény , kígyóuborka , alma , citrom , narancs , kapor , paprika , kukoricaliszt