A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Habos isler

Móra László receptje

2021. február 13.
Hozzávalók a tésztához,  30-40 darabhoz: 

  • 580 g liszt
  • 320 g vaj 
  • 160 g porcukor 
  • 2 db tojássárgája 
  • 1/2 db citrom reszelt héja 
  • 1 tk sütőpor 
  • 1 ek víz 
Hozzávalók a töltelékhez :

  • 5 db tojásfehérje
  • 150 ml víz
  • 400 g porcukor
  • 2 ek citromlé 
Hozzávalók a mázhoz: 

  • 400-500 g tortabevonó fondant
  • 7 ek napraforgóolaj
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk,  majd betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, és kör alakú szaggatóval  kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben világossárgára  sütjük. Kihűtjük. 

2. Közben a töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk,  kicsit hűtjük, és a citromlével ízesített tojásfehérjéhez adjuk, amit gőz felett kemény  habbá verünk. Egy-egy kihűlt tésztakorongra nyomózsákkal habot adagolunk, és lefedjük egy másik koronggal. 

3. Felolvasztjuk a fondant-t, hozzákeverjük az  olajat, hogy hígítsuk és selymesebbé tegyük. Jól elkeverjük, majd egyenként belemártjuk a betöltött islereket, és megvárjuk, amíg megdermed rajtuk a máz. 


omlós tészta , liszt , vaj , porcukor , tojás , citrom , sütőpor , napraforgóolaj , tortabevonó fondant

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra