Móra László receptje
2021. február 13.- 580 g liszt
- 320 g vaj
- 160 g porcukor
- 2 db tojássárgája
- 1/2 db citrom reszelt héja
- 1 tk sütőpor
- 1 ek víz
- 5 db tojásfehérje
- 150 ml víz
- 400 g porcukor
- 2 ek citromlé
- 400-500 g tortabevonó fondant
- 7 ek napraforgóolaj
1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk,
majd betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, és kör alakú szaggatóval
kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben világossárgára
sütjük. Kihűtjük.
2. Közben a töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk,
kicsit hűtjük, és a citromlével ízesített tojásfehérjéhez adjuk, amit gőz felett kemény
habbá verünk. Egy-egy kihűlt tésztakorongra nyomózsákkal habot adagolunk, és lefedjük egy másik koronggal.
3. Felolvasztjuk a fondant-t, hozzákeverjük az olajat, hogy hígítsuk és selymesebbé tegyük. Jól elkeverjük, majd egyenként belemártjuk a betöltött islereket, és megvárjuk, amíg megdermed rajtuk a máz.
omlós tészta , liszt , vaj , porcukor , tojás , citrom , sütőpor , napraforgóolaj , tortabevonó fondant