Receptek

Egészben sült koriandermagos sertésszűz meggymártással, kókuszpehellyel

Segal Viktor receptje

2020. július 22.

MEGGYSZÓSZ
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg meggy leszárazva, kimagozva
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 tk meggypálinka

SERTÉSSZŰZ
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db egész sertésszűz
  • 1 ek semleges ízű olaj a sütéshez
  • 2-3 ek durvára tört koriandermag
  • 2 ek kókuszpehely
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az alacsony hőfokon való kímélő sütésnek köszönhetően a hús szaftos és puha lesz.

MEGGYSZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE:
Egy kisebb lábosba helyezzük a meggyet a cukorral, és lefedve kb. 5 percig főzzük.

A gyümölcs 1/3-át félretesszük a díszítéshez.

A többit botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük, majd egy kisebb merőkanál segítségével szitán erőteljesen átnyomkodjuk. Az így kapott püréhez adjuk hozzá a pálinkát, és addig forraljuk, amíg mártás sűrűségű nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a maradék meggyet, és tálalásig félretesszük.

SERTÉSSZŰZ ELKÉSZÍTÉSE:
A húshoz a sütőt 90 °C-ra előmelegítjük. A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben olajat melegítünk, majd elősütjük a sertésszüzet, ügyelve arra, hogy minden oldalán kérget kapjon.

Egy tányérba öntjük a durvára őrölt koriandermagot, és megforgatjuk benne a sertésszüzet, majd egy tepsibe helyezzük az elősütött húst.

Körülbelül egy órára az előmelegített sütőbe tesszük, ennyi idő alatt megpuhul, de a közepe enyhén rózsaszínes marad.

Tálaláskor kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk a húst, és a meggymártással tálaljuk. Végül megszórjuk a kókuszpehellyel. 



meggy , meggypálinka , sertésszűz , olaj , koriandermag , kókuszpehely

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra