A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bárányraguleves káposztával és fehérbabbal

Bereznay Tamás receptje

2020. szeptember 21.
  • 50 dkg kockázott báránylapocka és a csontja
  • 1 szál sárgarépa kockára vágva
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg apró szemű fehérbab
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 1/2 dl olaj
  • 3-4 szál tárkony
  • 1 mk fűszerpaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 db citrom
  • tengeri só

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A finomra vágott hagymát az olajon kissé megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a bárányt a csonttal együtt, és zsírjára pirítjuk. Kevés alaplevet aláöntve, fedő alatt 15 percig pároljuk.

Közben a babot bő vízben felforraljuk, leöntjük a levét, és újabb hideg vízben, fedő alatt puhára főzzük.

A bárányról elfőzzük a levet, hozzáadjuk a sárgarépát, megszórjuk a paprikával, sózzuk és felengedjük egy liter alaplével. Beletesszük a káposztát, és készre főzzük.

A legvégén hozzáadjuk a tejfölt, ízesítjük citromlével és megszórjuk apróra vágott tárkonnyal.


báránylapocka , sárgarépa , vöröshagyma , fehérbab , savanyú káposzta , fűszerpaprika , olaj , tárkony , tejföl , citrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra