Litauszki Zsolt receptje
2020. július 31.HAB
HOZZÁVALÓK:
- 3 db tojásfehérje
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek porcukor
- 1/4 db citrom
- 1 cl rum
- csipet só
SÁRGAKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 1 l tej
- 6 db tojássárgája
- 2 db tojás
- 150 g cukor
- csipet só
HAB ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásfehérjét felverjük a kristálycukorral, és amikor kész a hab, hozzáadjuk az ízesítőket és kigőzöljük a következőképpen:
SÁRGAKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot, sót és az összes tojássárgáját habosra kikeverjük, külön felforraljuk a tejet, és a habosra kevert tojásokhoz keverjük, majd kihűtjük.
TÁLALÁS:
A habot a sárgakrémre helyezzük, és ribizlivel díszítjük.