A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Madártej ribizlivel

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 31.

HAB
HOZZÁVALÓK:

  • 3 db tojásfehérje
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 ek porcukor
  • 1/4 db citrom
  • 1 cl rum
  • csipet só

SÁRGAKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 1 l tej
  • 6 db tojássárgája
  • 2 db tojás
  • 150 g cukor
  • csipet só


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

HAB ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásfehérjét felverjük a kristálycukorral, és amikor kész a hab, hozzáadjuk az ízesítőket és kigőzöljük a következőképpen:

egy lábas forró vízre konyharuhát kötünk, vagy szűrőt rakunk bele, bekenjük folyékony vajjal. A kívánt formában a felvert habot belerakjuk, és a gőz felett kigőzöljük.

SÁRGAKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot, sót és az összes tojássárgáját habosra kikeverjük, külön felforraljuk a tejet, és a habosra kevert tojásokhoz keverjük, majd kihűtjük.

TÁLALÁS:
A habot a sárgakrémre helyezzük, és ribizlivel díszítjük.



tojás , tej , porcukor , rum , citrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra