Serge Vieira receptje
2020. július 31.VÖRÖSMÁRNA
HOZZÁVALÓK:
- 300 g vörösmárna
- 20 g vaj
BROKKOLIPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 200 g brokkoli
- narancsvirág
- 30 g vaj
- 100 g szárnyasalaplé
QUINOA
HOZZÁVALÓK:
- 50 g quinoa
- 2 db szárított paradicsom
- 20 g brunoise-ra vágott citromconfit
- 10 g brokkoli
- 4 g kurkuma
MARINÁD
HOZZÁVALÓK:
- mini „pain de campagne” croutonok
- 2 db szárított paradicsom
- 30 g brokkolivirág
- 1 cl sherryecet
- 1 cl olívaolaj
SZÓSZ
HOZZÁVALÓK:
- vörösmárna mája
- 1/4 szál répa
- 1 db paradicsom
- 1 db salotta hagyma
- 1 cl olívaolaj
- 1 cl borecet
- 1/4 l halfüst
- 20 g vaj
VÖRÖSMÁRNA ELKÉSZÍTÉSE:
A vörösmárnát megtisztítjuk, filézzük, a szálkákat eltávolítjuk. A filéket sózzuk, feltekerjük, majd egy olívaolajjal megkent kerek formába tesszük.
BROKKOLIPÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A brokkolirózsákat sütőben hirtelen megpirítjuk, majd szárnyasalaplében vajpuhára főzzük.
QUINOA ELKÉSZÍTÉSE:
A brokkolit és a quinoát külön-külön enyhén sós vízben puhára főzzük, majd lehűtjük. Összekeverjük, ízesítjük a citromconfit-val, a brunoise-ra vágott szárított paradicsommal és a kurkumával.
MARINÁD ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a sherryecetet és az olívaolajat.
SZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat vajon hirtelen megpirítjuk, annyi vízzel felöntjük, amennyi éppen ellepi.
TÁLALÁS:
Két káposztalevelet nagy lángon serpenyőben megpirítunk, majd tányérra tesszük. Mellé tálaljuk a brokkolipürét, majd ráhalmozzuk a quinoás brokkolit.
A halat kivesszük a kerek formából, gazdagon megkenjük a marináddal. Az így elkészített halat a káposztára tesszük,végül az egész ételt meglocsoljuk a szósszal.
kurkuma , vörösmárna , brokkoli , vaj , narancsvirág , szárított paradicsom , szárnyasalaplé , quinoa , citromkonfit , mini „pain de campagne” croutonok , olívaolaj , répa , paradicsom , sherryecet , salotta hagyma , borecet , halfüst , vörösmárna mája , brokkolivirág