Receptek

Vadmalacfalatok kakasherével, göcseji dödöllével

Miszori József receptje

2021. április 22.

VADMALACFALATOK
HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg vadmalac-vesepecsenye
  • 30 dkg kakashere
  • 20 dkg vargánya
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek étolaj
  • 1 ágacska rozmaring
  • néhány db paradicsom, zöldpaprika
  • késhegynyi fűszerpaprika
  • majoránna
  • só, frissen őrölt bors

A DÖDÖLLE
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg sárga, lisztes burgonya (pl. agria)
  • 2 csésze liszt, vagy amennyit felvesz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl étolaj
  • 20 g só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

VADMALACFALATOK ELKÉSZÍTÉSE:
A vadmalac-vesepecsenyét 1 cm vastagságú érmékre vágjuk. A kakasheréről az ondóvezetéket eltávolítjuk, ügyelve, hogy egészben maradjon.
A vargányát alaposan megtisztítjuk. Az olajon aranysárgára pirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd a húst hozzáadva együtt zsírjára pirítjuk. Ezután szórjuk meg a fűszerpaprikával, ízesítjük sóval, zúzott fokhagymával, majoránnával, rozmaringgal, frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vargányát, majd a megtisztított kakasherét.
Mikor elkészült, paradicsomot és paprikát szeletelünk hozzá.

A DÖDÖLLE ELKÉSZÍTÉSE:
A megtisztított, felszeletelt burgonyát annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, majd saját levében összetörjük. Folytonos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Addig kavarjuk, ameddig el nem válik az edény falától. A jó dödölle nem ragad.
A tűzről levéve kissé pihentetjük.
Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és olajon aranysárgára pirítjuk.
A dödöllét olajba mártott kanál segítségével kiszaggatjuk, és a vöröshagymás olajjal meglocsolva serpenyőben lepirítjuk.


vadmalac-vesepecsenye , kakashere , vargánya , vöröshagyma , fokhagyma , étolaj , rozmaring , paradicsom , zöldpaprika , fűszerpaprika , majoránna , burgonya , liszt