Receptek

Medvehagymaleves pisztrángos tartine-nal

Heiszler Olivér receptje

2020. július 29.

LEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 150 g vöröshagyma
  • 2 fej salottahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ág kakukkfű
  • ½ l zöldségalaplé
  • ½ l tej
  • ½ l tejszín
  • 30 dkg leforrázott medvehagyma
  • 3 ek vaj

PISZTRÁNGTATÁR
HOZZÁVALÓK:

  • 150 g megtisztított pisztráng apró kockákra vágva
  • negyed citrom leve
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • citromhéj

  • bors

TARTINE
HOZZÁVALÓK:

  • 1 szelet pirítós
  • 1 szál újhagyma
  • 1 ek kecsketúró
  • 1 ek  pisztrángtatár
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

LEVES ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, megpároljuk kevés olívaolajon úgy, hogy ne kapjon színt.

Felöntjük fehérborral, és teljesen elfőzzük. Hozzáöntjük az alaplevet, és teljesen elfőzzük. Feltöltjük tejjel és tejszínnel, majd felforraljuk.

Hozzáturmixoljuk a medvehagymát és a vajat, majd leszűrjük.

PISZTRÁNGTATÁR ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összekeverjük.

TARTINE ELKÉSZÍTÉSE:
A pirítósra tesszük a túrót, majd a halat és a hagymákat.


medvehagyma , vöröshagyma , fokhagyma , salottahagyma , száraz fehérbor , kakukkfű , tej , tejszín , vaj , zöldségalaplé , citrom , pisztráng , olívaolaj , kecsketúró , újhagyma , pirítós , pisztrángtatár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra