Heiszler Olivér receptje
2020. július 29.LEVES
HOZZÁVALÓK:
- 150 g vöröshagyma
- 2 fej salottahagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 ág kakukkfű
- ½ l zöldségalaplé
- ½ l tej
- ½ l tejszín
- 30 dkg leforrázott medvehagyma
- 3 ek vaj
PISZTRÁNGTATÁR
HOZZÁVALÓK:
- 150 g megtisztított pisztráng apró kockákra vágva
- negyed citrom leve
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- citromhéj
- só
- bors
TARTINE
HOZZÁVALÓK:
- 1 szelet pirítós
- 1 szál újhagyma
- 1 ek kecsketúró
- 1 ek pisztrángtatár
LEVES ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, megpároljuk kevés olívaolajon úgy, hogy ne kapjon színt.
Felöntjük fehérborral, és teljesen elfőzzük. Hozzáöntjük az alaplevet, és teljesen elfőzzük. Feltöltjük tejjel és tejszínnel, majd felforraljuk.
Hozzáturmixoljuk a medvehagymát és a vajat, majd leszűrjük.
PISZTRÁNGTATÁR ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összekeverjük.
TARTINE ELKÉSZÍTÉSE:
A pirítósra tesszük a túrót, majd a halat és a hagymákat.
medvehagyma , vöröshagyma , fokhagyma , salottahagyma , száraz fehérbor , kakukkfű , tej , tejszín , vaj , zöldségalaplé , citrom , pisztráng , olívaolaj , kecsketúró , újhagyma , pirítós , pisztrángtatár