A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Malaccsülök mogyoróburgonyával, kapros uborkával

Jahni László receptje

2012. február 16.
  • 1 db malaccsülök
  • 4 db apró újburgonya
  • 1 cl mogyoróolaj
  • 10 g vaj
  • 10 g mogyoró
  • 150 g uborka
  • 3-4 szál kapor
  • 1 kk citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • sertészsír
  • só, bors
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A malaccsülköt sózzuk, borsozzuk, és sertészsírban 70 °C-os sütőben puhára készítjük (kb. 6-7 óra). Tálaláskor 220 °C-os sütőben ropogósra sütjük. A burgonyát puhára főzzük, serpenyőben vajon és mogyoróolajon átforgatjuk, majd durvára vágott pirított mogyoróval megszórjuk. Az uborkát megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és apró kockákra daraboljuk. Sóval, citrom levével, cukorral és finomra vágott kaporral ízesítjük.


uborka , sertés , malaccsülök , újburgonya , mogyoróolaj , vaj , citrom leve , kapor , mogyoró , fokhagyma , sertészsír

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra