Receptek

Dinsztelt marhaflank

Bereznay Tamás receptje

2020. július 17.
  • 80 dkg marhaflank
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál angol zeller
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dl száraz, nem testes vörösbor
  • 6 dl csirkealaplé
  • babérlevél
  • rozmaring
  • só, bors

GREMOLÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 3 szál rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom héja
  • 1 kk durva tengeri só


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A húst négy nagyobb darabra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. A húst kevés olajon mindkét oldalán elősütjük, majd félretesszük.



A visszamaradt olajban megfuttatjuk a hagymát, a zellert és a sárgarépát. Felöntjük vörösborral és pár percig főzzük. Ráöntjük az alaplét, beletesszük az elősütött húst, a babérlevelet és a rozmaringot.

Lefedve puhára pároljuk.



A gremolátához (olaszos fűszerkeverék) a rozmaringot a fokhagymával, a sóval és a citromhéjjal felaprítjuk, esetleg nagyon kevés olívaolajat is adhatunk hozzá.



Sáfrányos rizottóval tálaljuk, erre tesszük a feldarabolt húst, a zöldséges ragut és a rozmaringos gremolátát. 




babérlevél , bor , hagyma , sárgarépa , rozmaring , marhaflank , angol zeller , száraz vörösbor , csirkealaplé , citrom héja , fokhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra