Fotó: weltderwunder.de.- Varga Sylvia receptje
2020. július 29.- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 3 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 tojás
- 10 dkg vaj
- csipetnyi só
- fél citrom reszelt héja
- 25 dkg szilvalekvár
A tetejére:
- olvasztott vaj vagy vaníliasodó
- 10 dkg darált mák porcukorral összekeverve
Vaníliasodó hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 2 dl tej
- 8 dkg cukor
Varázsold otthonodba a havas hegyek hangulatát!
Elkészítése:
Az élesztőt cukros langyos tejben cukorral felfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet, a csipetnyi sót, a tojást, a citromhéjat és az egészet tésztává gyúrjuk. Letakarjuk és langyos helyen fél óráig kelesztjük.
A vaníliasodó elkészítése:
A tojást, a tejet, a cukorral és ízlés szerint a vaníliát hidegen összekeverünk és tűzön krémmé főzzük.
Italajánlat:
Igazán megfelelő párosítás lehet hozzá egy Jagertee, a Jagerrel megbolondított forró tea vagy egy nagy pohár frissítően ható Málna szörp, azaz Skiwasser, ahogy a Hüttékben ismert.
élesztő , tej , liszt , tojás , vaj , szilvalekvár , citrom héja , vaníliasodó , mák