Nábelek Zsófia receptje
2021. október 18.- 50 g vadrizs
- 80 g cukor
- 250 g kókusztej
- 1 rúd fahéj
- 50 g fenyőmag
- 1 tk keményítő
- 1 db kezeletlen héjú narancs
- 80 g cukor
50 gramm cukorból karamellt készítünk, majd felöntjük a tej felével, teljesen simára keverjük. Félretesszük.
A vadrizst a kókusztejjel és a fahéjjal puhára főzzük, közben kevergessük, és ha kell, pótoljuk a folyadékot kevés vízzel.
Eközben készítsük el a kandírozott narancs héjat:
80 gramm cukorból és ugyanennyi vízből szirupot főzünk. A narancs héját citrushámozóval lehúzzuk, majd forró,lobogóvízben 1 percig főzzük.
Szűrjük le, majd tegyük a cukorszirupba.
Forraljuk 2-3 percig, és a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
Amikor a vadrizs megfőtt, keverjük a karamellás kókusztejhez a keményítőt, majd öntsük a vadrizshez. Folyamatos kevergetés közben forraljuk egy percig, vegyük le a tűzről, és a puding felszínére simítsunk egy réteg fóliát.