Receptek

Karamellás vadrizspuding

Nábelek Zsófia receptje

2021. október 18.
  • 50 g vadrizs
  • 80 g cukor
  • 250 g kókusztej
  • 1 rúd fahéj
  • 50 g fenyőmag
  • 1 tk keményítő
  • 1 db kezeletlen héjú narancs
  • 80 g cukor
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

50 gramm cukorból karamellt készítünk, majd felöntjük a tej felével, teljesen simára keverjük. Félretesszük.

A vadrizst a kókusztejjel és a fahéjjal puhára főzzük, közben kevergessük, és ha kell, pótoljuk a folyadékot kevés vízzel.

Eközben készítsük el a kandírozott narancs héjat:
80 gramm cukorból és ugyanennyi vízből szirupot főzünk. A narancs héját citrushámozóval lehúzzuk, majd forró,lobogóvízben 1 percig főzzük.
Szűrjük le, majd tegyük a cukorszirupba.
Forraljuk 2-3 percig, és a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

Amikor a vadrizs megfőtt, keverjük a karamellás kókusztejhez a keményítőt, majd öntsük a vadrizshez. Folyamatos kevergetés közben forraljuk egy percig, vegyük le a tűzről, és a puding felszínére simítsunk egy réteg fóliát.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kis tálkákban szétosztva fenyőmaggal és a kandírozott narancshéjjal tálaljuk.



vadrizs , kókusztej , fenyőmag , keményítő , fahéj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra