A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Báránygerinc kelkáposzta-főzelékkel

Regdon Zsolt receptje

2020. szeptember 10.
  • 80 dkg csont nélküli báránygerinc
  • 50 dkg parázsburgonya
  • 4 db bébicukkini
  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 ek liszt
  • 3 ek vaj
  • 2 ek tejszín
  • 20 dkg házi túró
  • 2 ek tejszín
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A parázsburgonyát félig megfőzzük, majd lehűtjük.

A báránygerincet megtisztítjuk, félretesszük.


A kelkáposztát leveleire szedjük, majd forró vízben főzzük kb. 3 percig, utána jeges vízben hűtjük.

Vajas rántást készítünk, melyhez felhasználjuk a kelkáposzta főzővizét. A rántáshoz először a vajat hevítjük, majd beleszórjuk a lisztet, és a tűzről levéve belekeverünk lassan adagolva 2-3 kanál főzővizet, végül a tejszínt.

4-5 kelkáposztalevelet kiterítünk, és a tejszínnel kikevert túrót beletöltjük, feltekerjük henger alakúra, hűtőbe tesszük, majd tálaláskor felkarikázzuk.

Tálaláskor a vajas rántást felmelegítjük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott fennmaradó kelkáposztát.

Közben a báránygerincet serpenyőben körbesütjük, utána pihentetjük.


A cukkiniket félbevágjuk, olajon megpirítjuk, a parázsburgonyát pedig vajban megsütjük.


parázsburgonya , bébicukkini , kelkáposzta , liszt , vaj , tejszín , túró , báránygerinc

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra