Regdon Zsolt receptje
2020. szeptember 10.- 80 dkg csont nélküli báránygerinc
- 50 dkg parázsburgonya
- 4 db bébicukkini
- 1 fej kelkáposzta
- 2 ek liszt
- 3 ek vaj
- 2 ek tejszín
- 20 dkg házi túró
- 2 ek tejszín
A parázsburgonyát félig megfőzzük, majd lehűtjük.
A kelkáposztát leveleire szedjük, majd forró vízben főzzük kb. 3 percig, utána jeges vízben hűtjük.
Vajas rántást készítünk, melyhez felhasználjuk a kelkáposzta főzővizét. A rántáshoz először a vajat hevítjük, majd beleszórjuk a lisztet, és a tűzről levéve belekeverünk lassan adagolva 2-3 kanál főzővizet, végül a tejszínt.
4-5 kelkáposztalevelet kiterítünk, és a tejszínnel kikevert túrót beletöltjük, feltekerjük henger alakúra, hűtőbe tesszük, majd tálaláskor felkarikázzuk.
Tálaláskor a vajas rántást felmelegítjük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott fennmaradó kelkáposztát.
A cukkiniket félbevágjuk, olajon megpirítjuk, a parázsburgonyát pedig vajban megsütjük.
parázsburgonya , bébicukkini , kelkáposzta , liszt , vaj , tejszín , túró , báránygerinc