Fehér Gábor receptje
2018. április 5.- 20 dkg friss atlanti tőkehal
- 50 dkg feketegyökér
- 10 dkg bivalyfetasajt
- 10 dkg bio durumbúzaliszt (Guiseppe Scarisamazzától)
- 1 db tojás
- 10 dkg juhtúró
- 20 dkg medvehagyma
- 1 csokor snidling
- szőlőmagolaj
- za’tar (arab fűszerkeverék)
- só, bors
- tintahaltinta
A tőkehalat sózzuk, serpenyőben bőrös felével lefelé ropogósra pirítjuk. A feketegyökeret meghámozzuk, majd enyhén sós vízben – amihez néhány evőkanálnyi tejet adtunk – roppanósra megfőzzük. Tálalás előtt a feketegyökeret za’tarral megpirítjuk.
MEDVEHAGYMÁS TORTELLINI ELKÉSZÍTÉSE:
A medvehagymát megmossuk, szárából párolással ragut készítünk. Zöld leveleit leforrázzuk, majd a raguval és a juhtúróval thermomixben vagy turmixgépben pürésítjük. Szitán átpasszírozzuk, sóval és borssal ízesítjük, félretesszük.
SNIDLINGOLAJ ELKÉSZÍTÉSE:
A friss, apróra vágott snidlinget thermomixben vagy turmixgépben egy deci szőlőmagolajjal, 37 °C-on 10 percig, 10-es fokozaton turmixoljuk, sűrű szövésű rongyon lecsepegtetjük. Tálaláskor friss bivalyfetasajtot reszelünk az ételre (ez adja meg a végleges sózását).
snidling , feketegyökér , bivalyfetasajt , medvehagyma , atlanti tőkehal , bio durumbúzaliszt , tojás , juhtúró , szőlőmagolaj , za’tar , tintahaltinta