Receptek

Kacsamáj csilis mangóval, házi kaláccsal

Gyurik Gábor receptje

2022. április 5.
  • 1 db hízott kacsamáj
  • 2 db érett mangó
  • 1 fej fokhagyma
  • 5-6 szál friss kakukkfű
  • 1 dl szőlőmagolaj
  • 2,5 dl tejszín
  • só, bors
  • őrölt csili
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kacsamájakat egyforma, 4-5 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütés előtt sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, majd felhevített serpenyőben mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A májszeletek közé szórhatunk egész gerezd fokhagymát pucolatlanul és friss kakukkfűágakat.

Ha megpirult, tepsibe szedjük át a szeleteket, és 160 fokos sütőben 3-4 perc alatt készre sütjük.


A mangót pürésítjük,őrölt csilivel fűszerezzük.
A libamájat friss mangóval és pirított kaláccsal tálaljuk.


kacsamáj , mangó , fokhagyma , kakukkfű , szőlőmagolaj , tejszín , csili

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra