Receptek

Paradicsomos káposzta

Réti Sebestyén receptje

2021. június 29.
  • 4 ek szőlőmagolaj
  • 1 kg fehér káposzta
  • 15 dkg hagyma
  • 1 dkg köménymag
  • 25 dkg konzerv hámozott paradicsom
  • 4 cl ecet
  • 5 dkg só
  • 6 dkg cukor
  • 50 dkg sertéskaraj
  • 2 dkg zsálya
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg hagyma
  • 1 dl olaj
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg angol zeller
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Káposzta: a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát az olajon megpirítjuk. Ahogy színt kapott, köménymaggal meghintjük, majd hozzáadjuk a vékonyra gyalult fehér káposztánkat. Sózzuk, borsozzuk, egy pár percig pirítjuk, amíg a káposzta egy kis színt kap, majd felöntjük annyi húslevesalaplével, amennyi épp ellepi, és addig pároljuk, amíg a káposztánk megpuhul. Ezután világos, vajas rántással sűrítjük.

Paradicsomos alap: a megtisztított és apróra vágott hagymát, zellert, fokhagymát olajon megpirítjuk. Ahogy a hagymák megpirultak, ráöntjük a hámozott paradicsomot, sóval, cukorral ízesítjük, majd sűrűre visszafőzzük. Ahogy a paradicsomveluténk sűrűbb állagú lett, leturmixoljuk.

Sertéskaraj: a karajunkat sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a zsályát, a megtisztított egész gerezd fokhagymákat (ezeket legfeljebb megroppantjuk), ráhelyezzük a karajokat, és mindkét oldalát 5-5 perc alatt készre sütjük. Vékonyra szeleteljük.

TÁLALÁS:
A tányér közepére merjük a káposztafőzeléket, óvatosan köré öntjük a paradicsomvelutét, fűszeres sertéskarajjal tálaljuk. Néhány szem pirított koktélparadicsommal díszítjük.



sertés , káposzta , paradicsom , főzelék , sertéskaraj , szőlőmagolaj , vöröshagyma , körménymag , zsálya , fokhagyma , angol zeller

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra