Receptek

Nyári borsós, kecskesajtos falatkák

Kocsis Regina receptje

2021. június 22.
  • 300 g friss zöldborsó
  • 1 tk vaj
  • 1 tk cukor
  • 15 g mentalevél
  • 1 db biocitrom leve és héja
  • só, bors

A tálaláshoz:

  • krémes kecskesajt
  • szeletelt bacon
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, rakjuk bele a zöldborsót, sózzuk, cukrozzuk, majd pároljuk puhára.

Ha kész, villával nyomkodjuk össze. Adjuk hozzá a felaprított mentalevelet, majd locsoljuk meg a citrom levével, a citrom héját pedig reszeljük rá, végül sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.

A bacont pirítsuk meg serpenyőben.

A kenyeret kenjük meg kecskesajttal, halmozzuk rá a zöldborsós masszát és tegyük rá a pirított baconszeleteket. És élvezzük a nyárias ízkavalkádot!


zöldborsó , vaj , mentalevél , biocitrom , kecskesajt , szeletelt bacon

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra