Kocsis Regina receptje
2021. június 22.- 300 g friss zöldborsó
- 1 tk vaj
- 1 tk cukor
- 15 g mentalevél
- 1 db biocitrom leve és héja
- só, bors
A tálaláshoz:
- krémes kecskesajt
- szeletelt bacon
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, rakjuk bele a zöldborsót, sózzuk, cukrozzuk, majd pároljuk puhára.
Ha kész, villával nyomkodjuk össze. Adjuk hozzá a felaprított mentalevelet, majd locsoljuk meg a citrom levével, a citrom héját pedig reszeljük rá, végül sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
A bacont pirítsuk meg serpenyőben.
A kenyeret kenjük meg kecskesajttal, halmozzuk rá a zöldborsós masszát és tegyük rá a pirított baconszeleteket. És élvezzük a nyárias ízkavalkádot!
zöldborsó , vaj , mentalevél , biocitrom , kecskesajt , szeletelt bacon