A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Malackolbász sült gombákkal

Frideczky András receptje

2018. június 21.
  • 240 g bőrös császárhús
  • 200 g sertésdagadó
  • 240 g marhafaggyú
  • 120 g füstölt szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 g fűszerpaprika
  • 3 g őrölt kömény
  • 80 ml víz
  • sertésvékonybél
  • 200 g siitake gomba
  • 1 cs újhagyma
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A húsokat és a szalonnát ledaráljuk, a fokhagymát finomra vágjuk, mindehhez hozzáadjuk a szükséges mennyiségű hideg vizet, és befűszerezzük. Kolbásztöltő segítségével a beáztatott bélbe töltjük a 200 gramm súlyú kolbászokat.

A gombákat rusztikusra vágjuk, és megsózva, az újhagymával együtt sütni kezdjük.

A kolbászokat 3 percre 70 °C-os vízbe tesszük, hogy a bőre feszessé váljon, és ne repedjen ki sütés közben. Néhány helyen megszurkáljuk, és megsütjük.




bőrös császárhús , sertésdagadó , füstölt szalonna , fűszerpaprika , siitake gomba , fokhagyma , örölt kömény , újhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra