Receptek

Vadkacsacurry

Kerekes Sándor receptje

2021. október 14.

Hozzávalók a mártáshoz

  • 1 ek sárga currypaszta
  • 2 cm gyömbér finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 ek méz
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl zöldség- vagy szárnyas alaplé

  • 1 ek olaj

Hozzávalók a curryhez

  • 1-1 db sárga, zöld és piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 2 fej lila hagyma cikkekre vágva
  • 1 db friss csilipaprika kimagozva, finomra vágva
  • 1 db egész konfitált kacsa leszedett húsa (lásd: vadkacsarilette)
  • 2 ek olaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Konfitált kacsa elkészítése: itt

Kevés olajon megpirítjuk a pasztát, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a fűszereket és a mézet, végül felöntjük az alaplével. Ízlés szerint sózzuk.

A csíkokra vágott paprikákat, a hagymát és a csilit az olajon megpirítjuk, ráöntjük a curry szószt, beletesszük a nagyobb darabokra vágott kacsahúst. Felforraljuk, majd

basmati (vagy jázmin) rizzsel, friss csilivel és újhagymával tálaljuk.


currypaszta , gyömbér , kurkuma , fokhagyma , méz , fehérbor , őrölt római kömény , alaplé , kaliforniai paprika , lila hagyma , csilipaprika , kacsa , őrölt koriander