Kerekes Sándor receptje
2021. október 14.Hozzávalók a mártáshoz
- 1 ek sárga currypaszta
- 2 cm gyömbér finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 ek méz
- 1 dl fehérbor
- 2 dl zöldség- vagy szárnyas alaplé
- só
- 1 ek olaj
Hozzávalók a curryhez
- 1-1 db sárga, zöld és piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 2 fej lila hagyma cikkekre vágva
- 1 db friss csilipaprika kimagozva, finomra vágva
- 1 db egész konfitált kacsa leszedett húsa (lásd: vadkacsarilette)
- 2 ek olaj
Konfitált kacsa elkészítése: itt
Kevés olajon megpirítjuk a pasztát, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a fűszereket és a mézet, végül felöntjük az alaplével. Ízlés szerint sózzuk.
A csíkokra vágott paprikákat, a hagymát és a csilit az olajon megpirítjuk, ráöntjük a curry szószt, beletesszük a nagyobb darabokra vágott kacsahúst. Felforraljuk, majd
currypaszta , gyömbér , kurkuma , fokhagyma , méz , fehérbor , őrölt római kömény , alaplé , kaliforniai paprika , lila hagyma , csilipaprika , kacsa , őrölt koriander