A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tonhal fish & chips

receptje

2018. február 13.
  • 50 dkg vöröstonhalfilé
  • 2 db tojás
  • 70 g liszt
  • 70 g panko morzsa (ázsiai boltokban kapható, durva, szilánkos morzsa)
  • 1 ek fekete szezámmag
  • 50 dkg sütni való burgonya
  • étolaj a sütéshez

WASABIS MAJONÉZ
HOZZÁVALÓK:

  • 2 dl majonéz
  • 2 tk wasabipaszta
  • 1 mk lime-lé


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A krumplit hosszában vékony szeletekre vágjuk, hogy szép nagy chipseket kapjunk majd. 180 °C-os, bő olajban aranybarnára sütjük, kiszedjük, papírtörlőn lecsepegtetjük, majd sütőlapra tesszük. Pár perc alatt 180 °C-os sütőben ropogósra sütjük. A sütőből kivéve finoman megszórjuk sóval.

A tonhalat ujjnyi vastag hasábokra vágjuk, és bepanírozzuk: először lisztbe, majd kissé felvert, sózott tojásba, végül a fekete szezámmaggal elkevert panko morzsába forgatjuk. 160 °C-ra forrósítjuk az olajat, és kisütjük benne a bepanírozott tonhalrudakat.

Éppen csak addig sütjük, amíg a morzsa aranybarna lesz, papírtörlőn lecsepegtetjük, és hosszában kettévágjuk a hasábokat − a halnak belül szép rózsaszínűnek kell lennie. Pelyhesített tengeri sóval megszórjuk, és a majonézzel, valamint a chipsszel tálaljuk.



vöröstonhalfilé , tojás , liszt , panko morzsa , fekete szezámmag , burgonya , étolaj , majonéz , wasabipaszta , lime-lé