Receptek

Zellerkrémleves, birsalma, mogyoró

Barna Ádám receptje

2020. december 2.
  • 1 kg hámozott, 2×2 cm-es zellerkocka
  • 1 fej sonkahagyma
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 2 dkg jeges vaj
  • 5 dkg tisztított vaj
  • 1,5 l reszelt zellerből készült zelleralaplé (esetleg húsleves)
  • 2 dl tejszín
  • só, frissen őrölt szerecsendió


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kockára vágott zellert felpuhulásig izzasztjuk a vajon, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát és a fehérbort. Elfőzzük a bort, majd felöntjük az alaplével és ízesítjük. Ha a zeller puhára főtt, turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, kiforraljuk, és tálalás előtt belekeverjük a hideg vajat.

TÁLALÁS:

Kockára vágott birsalmasajttal, durvára vágott piemonti mogyoróval és mogyoróolajjal tálaljuk.
A leves kanalazásakor hol egy darab félig olvadt birsalmasajt, hol egy darab ropogós mogyoró akad a kanálra, így válik ez a leves izgalmassá.


zeller , sonkahagyma , száraz fehérbor , vaj , tejszín , őrölt szerecsendió

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra