Gordon Ramsay receptje
2020. augusztus 25.1 kg marha bélszín – körülbelül 3cm-es darabokra vágva
köret: rizs
A pasztához
12 shalottahagyma- összevágva
6 foghagyma gerezd - összevágva
12 nagyobb piros chili- összevágva
2 evőkanál az összevágott gyömbérből
2 evőkanál az összevágott galangálból
só
4 evőkanál darált kukui dió (ha nem kapunk ázsiai boltban, helyettesíthetjük darált dióval)
2 evőkanálnyi őrölt fehér bors
1 evőkanyálnyi őrölt kardamom
2 evőkanyálnyi őrölt koriander
2 evőkanálnyi őrölt kömény
fél evőkanyálnyi szerecsendió
egy pici csillagánizs
1 nagy csomag aprított indiai citromfű
fél bögre szőlőmagolaj
fél bögre víz
1 liter kókusztej, 24% zsírtartalmú
2 kurkuma levél – babérlevéllel is lehet helyettesíteni
2 evőkanál kurkuma
4 lime levél
Nyugat-Szumátrában, Indonéziában az egyik leginkább kedvelt fogás a rendang, amely a minangkabau etnikai népcsoporthoz kötődik. Így készíti Gordon Ramsay ezt a lenyűgözően ízes és különleges ételt!
A hús fűszerezése
Tegyünk félre 1evőkanálnyi kurkumát, koriandert, valamint szintén egy evőkanálnyi fehér borsot és 2 evőkanálnyi sót a hús fűszerezéséhez.
Elkészítés
1. Egy turmixban minden a pasztához írt hozzávalót (kivéve: kurkuma, lime levél, kókusztej) turmixoljunk jól össze.
2. Egy nagy wokba vagy serpenyőbe tegyük bele a pasztát, és adjuk hozzá a kurkumát, a lime levelet. Addig főzzük kicsi lángon, amíg el nem kezdjük érezni a hozzáadott fűszerek illatát.
3. Ezután öntsük bele a kókusztejet. Nagyon alacsony lángon, egy órán keresztül főzzük. Folyamatosan keverni kell, hogy ne égjen le!
4. Egy nagy tálba tegyük bele a feldarabolt húst és fűszerezzük. Egy serpenyőbe tegyünk szőlőmagolajat és addig süssük a húst, míg mind a két oldala szép barna nem lesz.
5. Emeljük a húst a wokba, amiben a kókusztejes paszta fő. Folyamatosan keverjük, egészen addig, míg a kókusztejes mix aranybarna nem lesz. Vigyázzunk arra, hogy ne égjen le!
6. Amikor a hús puha, vegyük le a rendangot a tűzről. Rizzsel tálaljuk.
marhapofa , rendang , rizs , gordon ramsay