Jahni László receptje
2020. július 20.- 50 dkg káposzta
- 1 ek sertészsír
- 2 ek liszt
- 80 g paradicsompüré
- 1 kk őrölt kömény
- só, bors
MARHAOLDALAS
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg marhaoldalas
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só, bors
A káposzta zsenge leveleit blansírozzuk: egy percre forró vízbe mártjuk, majd jeges vízbe szedjük, hogy ress maradjon. A forrázóvízből egy liternyit félreteszünk, a káposztát vékony metéltre vágjuk. A zsírt felhevítjük, a lisztet lepirítjuk rajta. A rántáshoz adjuk a paradicsompürét, csomómentesre keverjük, majd felöntjük a félretett forrázóvízzel. Néhány percig forraljuk és belekeverjük a káposztát, a köménymagot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, kevés cukorral édesítjük.
MARHAOLDALAS ELKÉSZÍTÉSE:
1 kg marhaoldalast egy fej feldarabolt vöröshagymával, 4-5 gerezd fokhagymával, sóval és borssal ízesítünk, majd felöntjük annyi zsírral, amennyi ellepi.
Tálaláskor a húst körbepirítjuk, így adjuk a paradicsomos káposztához.
marhaoldalas , paradicsompüré , zsír , liszt , káposzta , vöröshagyma , fokhagyma