Receptek

Vadkacsarilette

Kerekes Sándor receptje

2021. október 13.

Hozzávalók a konfitált kacsához:

  • 1 db egész vadkacsa
  • 5 dl kacsazsír (annyi, hogy ellepje)
  • 10 szem egész bors
  • 2-3 szem borókabogyó

ízesítő csokor:

  • 10 szál kakukkfű, 1 szál rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma

Hozzávalók a rilette-hez:

  • 20 dkg kacsazsír
  • friss kakukkfű finomra vágva
  • áfonyadzsem
  • só, bors
  • őrölt koriander
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A megtisztított kacsát az ízesítőkkel és a zsírral sütőben 130 °C-on addig konfitáljuk,


amíg a hús könnyen le nem válik a csontokról. Tűzhelyen is elkészíthetjük, ilyenkor lefedve, csendesen gyöngyözve készítsük, amíg teljesen megpuhul.

Hagyjuk a zsírban kihűlni.


Ezután emeljük ki a kacsát, csepegtessük le, a húst pedig húzzuk le a csontokról. Szűrjük le az edényben maradt zsiradékot, hagyjuk kidermedni, majd kanalazzuk le a zsírréteget a leülepedett jus-ről.

A kacsa húsát a legegyszerűbb robotgépben szálaira szedni: ehhez tegyük a lefejtett színhúst keverőtálba, majd a gép krémkeverő fejével keverjük addig, amíg a hús szálaira bomlik. Ekkor adjuk hozzá a kacsazsírt, fűszerezzük, és keverjük habosra.

Tálaljuk áfonyadzsemmel, friss áfonyával és salátával, adjunk mellé pirítóst is.


A rilette hűtőben akár több hónapig is eláll, ehhez töltsük üvegekbe, majd öntsünk a tetejére zsírt, ez zárja le légmentesen.


vadkacsa , borókabogyó , kakukkfű , rozmaring , fokhagyma , vöröshagyma , áfonyadzsem , őrölt koriander

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra