A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Borjúmájpástétom édeskömény-salátával

Tivadar György receptje

2018. szeptember 13.
  • 40 dkg borjúmáj
  • 10 dkg sózott vaj
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 szál rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl étolaj
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 1 db édeskömény
  • 5 dkg bébiparaj
  • 5 dkg frizé saláta
  • 1 db lime
  • 1 db citrom
  • 1 dl extraszűz olívaolaj
  • 2 ek almaecet
  • só, frissen őrölt fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A megpucolt fokhagymát és vöröshagymát a felhevített zsiradékban megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott májat és a rozmaringot. Miután kiengedte a máj a levét, hozzáadjuk a vörösbort, sózzuk, borsozzuk. Az elfőtt levet zöldségalaplével pótoljuk.

Kb. fél óra főzés után – ha szükséges – leszűrjük, a hideg, darabolt sózott vajjal krémesre turmixoljuk, majd formába tesszük, és éjszakára hűtőben dermesztjük. Az édesköményből vékony szeleteket vágunk, néhányat ezekből 170 °C-os, bő olajban aranybarnára sütünk, ez ad majd egy kis ropogósságot a salátához.

A másik felét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a már megmosott bébiparajleveleket, a tépkedett frizét, a citrusok lereszelt héját, az ecetet és az olívaolajat, majd összekeverjük és tálaljuk. A májat forró vízbe áztatott késsel tetszőlegesen szeleteljük.


édeskömény , rozmaring , lime , vörösbor , borjúmáj , bébiparaj , frizé saláta , citrom , olívaolaj , almaecet