Receptek

Körte-füge lekvár friss kecskesajttal

Segal Viktor receptje

2020. július 21.
  • 40 dkg körte hámozva, apró kockára vágva
  • 20 dkg aszalt füge, apró kockára vágva
  • 1 db narancs leve
  • 20 dkg cukor (mennyisége a füge édességétől függően változhat)
  • 1 db lime leve
  • 2 db csillagánizs
  • 1 rúd vanília kimagozva
  • 1 tk finomra vágott gyömbér
  • 20 dkg friss kecskesajt, nagyobb darabokra morzsolva

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Egy nagyobb lábosba rakjuk – a kecskesajtot kivéve – az összes hozzávalót, és alacsony hőfokon, néha kevergetve,

kb. 40 perc alatt elkészítjük.

Minél több a cukor és minél hosszabb ideig főzzük, annál tovább eltartható a lekvár. A rövidebb eltarthatóságot ajánljuk, mert akkor lényegesen kevesebb cukor kell hozzá.



körte , kecskesajt , aszalt füge , narancs leve , lime leve , csillagánizs , vanília , gyömbér

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra