Segal Viktor receptje
2020. július 29.(4 adag)
BÉLSZÍN
HOZZÁVALÓK:
- 4 db érlelt bélszínszelet (20 dkg-os szeletek)
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 2 ek mozsárban megtört fekete bors (pl. jávai cubéba)
ZÖLDBORS-MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 1 dl konyak
- 2,5 dl tejszín
- tengeri só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A bélszínhez szárazon felhevítünk egy serpenyőt. A húst mindkét oldalán sózzuk, majd a tört borsba forgatjuk.
Amikor a serpenyő már forró, beleöntjük az olajat és a vajat, majd azonnal rátesszük a hússzeleteket.
Mindkét oldalán kb. 4-4 percig sütjük a húst. Amikor megfelelően átsült, tegyük félre pihentetni.
Közben a serpenyőt vegyük le a tűzről, öntsük le a maradék zsiradékot. Tegyük vissza a tűzre, és öntsük bele a konyakot.
Óvatosan gyújtsuk meg és forraljuk nagy lángon, amíg az alkohol el nem ég.
Vegyük ismét közepes erősségűre a lángot, adjuk hozzá a zöld borsot, öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk. 6-8 perc alatt forraljuk mártás sűrűségűre.

bélszínszelet , olívaolaj , vaj , tejszín , konyak , jávai cubéba