Receptek

Friss zöld borsos marhabélszín / klasszikus steak au poivre

Segal Viktor receptje

2020. július 29.

(4 adag)
BÉLSZÍN
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db érlelt bélszínszelet (20 dkg-os szeletek)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 2 ek mozsárban megtört fekete bors (pl. jávai cubéba)

ZÖLDBORS-MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 dl konyak
  • 2,5 dl tejszín
  • tengeri só

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A bélszínhez szárazon felhevítünk egy serpenyőt. A húst mindkét oldalán sózzuk, majd a tört borsba forgatjuk.

Amikor a serpenyő már forró, beleöntjük az olajat és a vajat, majd azonnal rátesszük a hússzeleteket.

Mindkét oldalán kb. 4-4 percig sütjük a húst. Amikor megfelelően átsült, tegyük félre pihentetni.

Közben a serpenyőt vegyük le a tűzről, öntsük le a maradék zsiradékot. Tegyük vissza a tűzre, és öntsük bele a konyakot.

Óvatosan gyújtsuk meg és forraljuk nagy lángon, amíg az alkohol el nem ég.

Vegyük ismét közepes erősségűre a lángot, adjuk hozzá a zöld borsot, öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk. 6-8 perc alatt forraljuk mártás sűrűségűre.


bélszínszelet , olívaolaj , vaj , tejszín , konyak , jávai cubéba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra