A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tejfölös salátaleves

Tivadar György receptje

2018. június 14.
  • 3 fej római saláta
  • 15 dkg tejföl
  • 2 db salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ktg petrezselyem
  • só, bors
  • 3 dl zöldségalaplé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A füstölt szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt hagymát és fokhagymát, majd a megmosott, darabolt salátaleveleket, és felöntjük alaplével. Amint felforrt, elzárjuk, hozzáadjuk a petrezselymet, és még forrón csomómentesre turmixoljuk. Tálalás előtt tejföllel dúsítjuk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk.




tejföl , szalonna , salotta , római saláta , fokhagyma , zöldségalaplé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra