Tivadar György receptje
2018. június 14.- 3 fej római saláta
- 15 dkg tejföl
- 2 db salottahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 ek olívaolaj
- 1 ktg petrezselyem
- só, bors
- 3 dl zöldségalaplé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A füstölt szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt hagymát és fokhagymát, majd a megmosott, darabolt salátaleveleket, és felöntjük alaplével. Amint felforrt, elzárjuk, hozzáadjuk a petrezselymet, és még forrón csomómentesre turmixoljuk. Tálalás előtt tejföllel dúsítjuk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk.


tejföl , szalonna , salotta , római saláta , fokhagyma , zöldségalaplé