Receptek

Narancsos-barackos vaddisznópástétom

Kosztricz László receptje

2021. április 22.
  • 60 dkg vaddisznóhús (lapocka, tarja, kicsontozva)
  • 1 db sárgarépa (150 gramm)
  • 1 db fehérrépa (85 gramm)
  • 1/2 db kisebb zeller (75 gramm)
  • 1 kis fej vöröshagyma (65 gramm)
  • 85 gramm füstölt szalonna, kockára vágva
  • 75 gramm aszalt sárgabarack
  • bors, szegfűbors ízlés szerint
  • 1,5 dl víz (annyi, hogy éppen ellepje)
  • 1 db narancs
  • 1 db narancs reszelt héja (kezeletlen)
  • 1 púpos ek zselatin
  • fahéj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A megtisztított húst közepes kockákra, az összes zöldséget kisebb darabokra vágjuk.

A szalonnát a hússal és a zöldségekkel tegyük egy lábasba, és nagy lángon pirítsuk össze 3-4 percig. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

Az aszalt barackból tegyünk félre egy keveset, a többit adjuk hozzá, a narancs lehártyázott húsával együtt. Lefedve, kis lángon kb 1,5 óra alatt főzzük puhára, ha kell, főzés közben az elpárolgott vizet pótoljuk.

Ha kihűlt, szűrjük le a levét, majd daráljuk le a félretett barackkal együtt kis lyukú tárcsán. Keverjük hozzá a narancs reszelt héját.

A leszűrt léből mérjünk ki 1,5 dl-t, és keverjük el benne a zselatint, forraljuk fel kb 1 percre, és keverjük a hús masszához.

Ízesítsük kevés fahéjjal. Töltsük kis cserépedényekbe, és hűtsük le.


vaddisznóhús , sárgarépa , fehérrépa , zeller , vöröshagyma , szegfűbors , füstölt szalonna , aszalt sárgabarack , narancs , zselatin , fahéj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra