Kosztricz László receptje
2021. április 22.- 60 dkg vaddisznóhús (lapocka, tarja, kicsontozva)
- 1 db sárgarépa (150 gramm)
- 1 db fehérrépa (85 gramm)
- 1/2 db kisebb zeller (75 gramm)
- 1 kis fej vöröshagyma (65 gramm)
- 85 gramm füstölt szalonna, kockára vágva
- 75 gramm aszalt sárgabarack
- bors, szegfűbors ízlés szerint
- 1,5 dl víz (annyi, hogy éppen ellepje)
- 1 db narancs
- 1 db narancs reszelt héja (kezeletlen)
- 1 púpos ek zselatin
- fahéj
A megtisztított húst közepes kockákra, az összes zöldséget kisebb darabokra vágjuk.
A szalonnát a hússal és a zöldségekkel tegyük egy lábasba, és nagy lángon pirítsuk össze 3-4 percig. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Az aszalt barackból tegyünk félre egy keveset, a többit adjuk hozzá, a narancs lehártyázott húsával együtt. Lefedve, kis lángon kb 1,5 óra alatt főzzük puhára, ha kell, főzés közben az elpárolgott vizet pótoljuk.
Ha kihűlt, szűrjük le a levét, majd daráljuk le a félretett barackkal együtt kis lyukú tárcsán. Keverjük hozzá a narancs reszelt héját.
A leszűrt léből mérjünk ki 1,5 dl-t, és keverjük el benne a zselatint, forraljuk fel kb 1 percre, és keverjük a hús masszához.
Ízesítsük kevés fahéjjal. Töltsük kis cserépedényekbe, és hűtsük le.
vaddisznóhús , sárgarépa , fehérrépa , zeller , vöröshagyma , szegfűbors , füstölt szalonna , aszalt sárgabarack , narancs , zselatin , fahéj