Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje
2020. július 29.- 30 dkg tisztított zöldborsó
- 1 ek + 50 ml olívaolaj
- 2 dl alaplé
- 3–4 db mentalevél
- 6–8 db bazsalikomlevél
- só, cukor
A zöldborsót olívaolajon pároljuk 1 percig. Felöntjük forrásban lévő alaplével, újraforrás után levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mentát, a bazsalikomot,
A maradék olívaolajjal simára turmixoljuk, végül szitán áttörjük.
TÁLALÁS:A pürét újra felmelegítjük, a tányérra terítjük. Tetszés szerinti blansírozott vagy párolt zöldségeket adunk rá, császárszalonnát, újburgonyát vagy bármilyen más feltétet.
mentalevél , zöldborsó , olívaolaj , alaplé , bazsalikomlevél