Segal Viktor receptje
2012. február 16.- 0,8 l tej
- 50 g rizsliszt
- 50 g cukor
- 1 rúd vanília, félbevágva, kimagozva
- 4 db zöld kardamom, héjából kivéve, finomra darálva
- 4 db friss passion fruit, félbevágva, húsa kanállal kiszedve
ELKÉSZÍTÉSE:
Melegítsük fel a tej háromnegyedét a cukorral, a kardamommal és a vaníliával.
A maradékot csomómentesen keverjük el a rizsliszttel. További 10 percet főzzük alacsony lángon, vigyázva, hogy a tej ne forrjon fel.
Ekkor vegyük ki a vaníliarudat, adjuk hozzá a maradék tejet, és 3-4 perc alatt forraljuk fel, amíg be nem sűrűsödik. Azonnal vegyük le a tűzről, öntsük üvegedényekbe, és hűtsük ki.
TÁLALÁSA:
Tálaláskor kanalazzuk a gyümölcsöt a malabi tetejére.
kardamom , passion fruit , rizsliszt , tej , vaníliarúd