Receptek

Ami a magazinból kimaradt - Rozmaringos báránycomb

Gyepes Gabojsza receptje

2020. augusztus 6.
  • 1 db báránycomb
  • 4-5 ág friss rozmaring
  • 2-3 fej hagyma
  • 4 fej fokhagyma
  • 30 dkg füstölt húsos szalonna
  • 2-3 db paprika
  • 2 dl fehérbor
  • 1/2 dl (olíva)olaj
  • só, frissen őrölt bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A báránycombról minden hártyát, zsírt eltávolítunk. 

Megpucolunk egy fej fokhagymát, a gerezdeket hosszában elfelezzük. A másik 3 fej fokhagymát vízszintesen elfelezzük. A hagymákat megtisztítjuk, elfelezzük, a szalonna egynegyedéből csíkokat vágunk a tűzdeléshez, a többit vékonyan felszeleteljük.

Helyenként megszurkáljuk a húst egy hegyes, éles késsel, a keletkezett nyílásokba dugdossuk a fokhagyma darabkákat, a szalonna csíkokat és a rozmaring leveleket.

Ha van spékelőtűnk, azzal egyszerűbb a feladat és szebb a végeredmény.

A comb minden oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy sütőtálba vagy tepsibe helyezzük a húst, betakarjuk a szalonna szeletekkel, köré dobjuk a felezett paprikákat, a hagymát és a héjas fokhagymát.

Öntünk alá kevés (olíva)olajat és 2 dl fehérbort, esetleg kevés vizet, körberakjuk friss rozmaringgal, betakarjuk alufóliával és előmelegített, forró sütőben addig sütjük a fólia alatt, míg puha nem lesz.

Levesszük a fóliát, és a szaftjával locsolgatva szép pirosra sütjük. Ha van rá idő, hagyjuk teljesen kihűlni, mert úgy szebben szeletelhető.

Szeletelés után (ki is lehet csontozni) sütőben átmelegítve a leszűrt, beforralt pecsenyeszafttal tálaljuk.


báránycomb , rozmaring , hagyma , fokhagyma , füstölt húsos szalonna , paprika , fehérbor , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra