Giuseppe Scaricamazza receptje
2021. március 2.Leves
Hozzávalók:
- 1 kg húsos marhacsont
- 5 db csirkeszárny
- 1 fej vöröshagyma
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér
- 1 kisebb db zellergumó
- 1 db burgonya
- só, egész fekete bors, koriandermag és mustármag
Palacsinta
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 2 ek finomliszt
- 2,5 dl víz
- parmezán a töltéshez
A csontokat, csirkeszárnyat és a félbevágott vöröshagymát egy nagyobb edényben lepirítjuk.
Kb. 3 liter hideg vízzel felöntjük, felforraljuk, a habját kanállal leszedjük. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket és a fűszereket, majd félig lefedve, éppen hogy gyöngyözve legalább 3 órán át főzzük.
A palacsinta hozzávalóiból híg tésztát keverünk, vékony palacsintákat sütünk belőle. Megszórjuk frissen reszelt parmezánnal és feltekerjük.
marhacsont , csirkeszárny , vöröshagyma , sárgarépa , zellergumó , gyökér , burgonya , mustármag , koriandermag , tojás , liszt , parmezán