Damniczki Balázs és Csete Ildikó receptje
2020. július 21.Rozmaringos citromos piskóta
Hozzávalók:
- 90 g tojásfehérje (3 db közepes méretű tojás)
- 80 g tojássárgája (4 db tojás)
- 60 g Koronás Kristálycukor
- 1/2 db citrom reszelt héja
- 4-5 db friss rozmaringlevél
- 40 g búzaliszt (BL 55)
- 20 g teljes kiőrlésű zabliszt
Mascarpone sajtos barackkrém
Hozzávalók:
- 24 g víz
- 12 g Koronás Kristálycukor
- 4 g zselatinpor
- 90 g friss mascarpone sajt
- 30 g Koronás Porcukor
- 2-3 levél rozmaring
- 1/4 db citrom leve
- 120 g friss érett sárgabarack
- 220 g cukrozott tejszínhab
- 40 g zselé
Sárgabaracktükör
Hozzávalók:
- 100 g sárgabarack
- 20 g Koronás Kristálycukor
- 10 g citromlé
- 40 g víz
- 6 g zselatinpor
A tojásokat szétválasztjuk. A cukrot, a megmosott rozmaringot és a citromhéjat termomixszel vagy turmixgépben finomra daráljuk.
Mascarpone sajtos barackkrém elkészítése:
A zselatinport beáztatjuk a víz egy részével. A többi vizet és a cukrot felforraljuk, majd a beáztatott zselatint elkeverjük benne.
Sárgabaracktükör elkészítése:
A barackot pépesítjük, majd a cukorral és a citromlével felforraljuk. A zselatint beáztatjuk a vízbe, amikor a barack felforr, lezárjuk és a forró barackban elkeverjük, feloldjuk. Az így készült baracktükröt langyosra hűtjük.
Összeállítása:
A kihűlt lapról lehúzzuk a sütőpapírt. A piskótát tálcára tesszük, ráhelyezünk egy négyszögletes keretet, majd a krémet elsimítjuk rajta.
Huszonöt éve, 17 évesen nyitotta meg Damniczki Balázs Székesfehérváron a cukrászdáját. Családi segítséggel, hatalmas ambícióval vetette bele magát a torták, sütemények, fagylaltok világába.
mascarpone , tojás , citrom héja , liszt , rozmaringlevél , zabliszt , zselatinpor , mascarpone sajt , tejszínhab , sárgabarack