Receptek

Vadlazac, gyöngyhagyma, grapefruit

Barna Ádám receptje

2020. július 30.

GRAPEFRUIT-GYÖNGYHAGYMADZSEM
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db rózsaszín grapefruit, a gerezdek külön is meghámozva
  • 30 dkg hámozott, leveleire szedett gyöngyhagyma
  • 5 dkg befőzőcukor (dzsemhez való)
  • 1 darabka hámozott gyömbér vékony csíkokra vágva
  • csipet só, olívaolaj

DRESSING
HOZZÁVALÓK:

  • 3 ek citromlé
  • 6 ek light szójaszósz
  • 3 ek szezámolaj
  • 6 ek földimogyoróolaj
  • 1 tk cukor
  • 1 darabka hámozott gyömbér apró kockára vágva

LAZAC
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg vadlazacfilé
  • 20 dkg durva tengeri só
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db mandarin reszelt héja, leve
  • 1 tk vágott kakukkfű
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

GRAPEFRUIT-GYÖNGYHAGYMADZSEM
ELKÉSZÍTÉSE:

A gyömbért megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a gyöngyhagymát, grapefruitot, cukrot, 1,5 dl vizet, és 15 percig lassan főzzük, majd üvegbe rakjuk és kihűtjük.

DRESSING ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összekeverjük.

LAZAC ELKÉSZÍTÉSE:
A sót, porcukrot összekeverjük a kakukkfűvel, a mandarin reszelt héjával és kifacsart levével, majd ráhalmozzuk a halra, hogy mindenhol egyformán befedje, és

8 órán át hűtőben állni hagyjuk. A halat ezután leöblítjük és még fél napot szikkasztjuk hűtőben.

TÁLALÁS:
A halat felszeljük, a dzsemmel, téli salátalevelekkel és a dresszinggel tálaljuk.


gyöngyhagyma , lazac , befőzőcukor , gyömbér , citromlé , szójaszósz , szezámolaj , földimogyoróolaj , porcukor , mandarin , kakukkfű , vadlazacfilé , olívaolaj , Grapefruit