Készítette: Jámborné Budai Mónika (Váncza József) receptje
2022. március 18.A TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 7 db tojás
- 12 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 10 dkg puhított csokoládé
- 10 dkg darált mandula
- 1/2 csomag Váncza sütőpor
- 1/2 csomag Váncza vanillincukor (vagy vanília)
- 1 ek liszt
A TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg puhított csokoládé
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 db tojás
- cukrozott narancshéjdarabkák
7 tojás sárgáját 12 dkg vajjal és 1/2 csomag Váncza vanillincukorral 1/2 óráig keverünk, majd 12 dkg cukrot, 10 dkg puhított csokoládét, 10 dkg darált mandulát, 1/2 csomag Váncza sütőport, 1 evőkanál lisztet és legvégül a hét tojásfehérje keményre vert habját adjuk hozzá.
TÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
10 dkg puhított csokoládét 15 dkg vajjal, 15 dkg porcukorral és 1 tojással habosra kikeverünk.
A töltelék egy részével a torta tetejét és oldalait késsel szépen bevonjuk, és cukrozott narancshéjdarabokkal díszítjük.
A recept csak egy 15 cm-es zsúrtorta formába lesz elég. Én megfeleztem az adagot, így egy 8 cm-es tortaformába lett elég. Ha szép magas tortát szeretnénk, érdemes megduplázni az adagot.
Mivel nem volt itthon cukrozott narancshéjam, narancslekvárral díszítettem a tortát.
liszt , tojás , vaj , sütőpor , vanillincukor , csokoládé , mandula , porcukor , narancshéjdarabkák