Receptek

Endíviasaláta dióval, sült kolozsvári szalonnával és mustáros öntettel

Segal Viktor receptje

2020. augusztus 1.

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db közepes méretű endívia leveleire szedve
  • 5 dkg dióbél megpirítva
  • 4 szelet kolozsvári szalonna
  • 1 db narancs cikkekre vágva

MUSTÁROS ÖNTET
HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek narancslé
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek dijoni magos mustár
  • 1 ek méz
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az öntethez a citrom- és narancslében elkeverjük a magos mustárt, a mézet, a sót és a borsot, majd lassan hozzáadjuk az olívaolajat, és kézi habverővel összekeverjük.

A saláta összeállításakor a tányérra helyezzük az endívialeveleket és a narancscikkeket. Összeforgatjuk a mustáros öntettel, majd a tányér közepére halmozzuk a salátát.

A tetejére ropogós szalonnát teszünk, végül megszórjuk pirított dióval.


endívia , dióbél , kolozsvári szalonna , narancs , narancslé , citromlé , dijoni magos mustár , méz , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra