Segal Viktor receptje
2020. augusztus 1.SALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 2 db közepes méretű endívia leveleire szedve
- 5 dkg dióbél megpirítva
- 4 szelet kolozsvári szalonna
- 1 db narancs cikkekre vágva
MUSTÁROS ÖNTET
HOZZÁVALÓK:
- 1 ek narancslé
- 2 ek citromlé
- 1 ek dijoni magos mustár
- 1 ek méz
- 1 dl olívaolaj
- só, bors
Az öntethez a citrom- és narancslében elkeverjük a magos mustárt, a mézet, a sót és a borsot, majd lassan hozzáadjuk az olívaolajat, és kézi habverővel összekeverjük.
A tetejére ropogós szalonnát teszünk, végül megszórjuk pirított dióval.
endívia , dióbél , kolozsvári szalonna , narancs , narancslé , citromlé , dijoni magos mustár , méz , olívaolaj