Segal Viktor receptje
2021. május 31.SÜLT SÁRGARÉPA
HOZZÁVALÓK:
- 2 db közepes méretű sárgarépa, héjastól
- 1 ek olívaolaj
- durva szemű tengeri só, bors
SÜLT LILA HAGYMA
HOZZÁVALÓK:
- 2 db közepes méretű lila hagyma vékony karikákra vágva
- 1 ek kukoricakeményítő
VANÍLIÁS ÖNTET
HOZZÁVALÓK:
- 1/2 db narancs leve
- 1 ek citromlé
- 1/2 rúd vanília kikapart magja
- 4 ek olívaolaj (kb. 80 ml)
- 2 tk magos mustár
- só, frissen őrölt fekete bors
SALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 2 db érett avokádó
- 10 dkg salátakeverék
Megsütjük a sárgarépát: a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A sárgarépát nem hámozzuk meg, csak meghintjük durva szemű tengeri sóval, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk. Kb. 60 percig sütjük, amíg megpuhulnak.
A lilahagyma-karikákat egy tálban alaposan elkeverjük a kukoricakeményítővel és 170 °C-os olajban ropogósra sütjük.
Az avokádó magját eltávolítjuk, húsát negyedekre vágjuk, majd meghámozzuk. Az öntet hozzávalóit egy tálban habverővel egynemű öntetté keverjük.
TÁLALÁS:
Összekeverjük a salátaleveleket, a sült sárgarépát, az avokádócikkeket, meglocsoljuk az öntettel, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a sült lilahagyma-karikákat.
sárgarépa , olívaolaj , lila hagyma , kukoricakeményítő , narancs , citrom , vanília , magos mustár , avokádó , salátakeverék