A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Káposztás palacsinta

Készítette: Merczi Gábor, Gundel Károly receptje

2012. február 16.
  • 20 dkg káposzta
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 4 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 4 dkg zsír
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Könnyen, gyorsan elkészíthető Gundel-fogás.

ELKÉSZÍTÉSE:
A káposztát apróra vagdossuk, és erősen megsózva pácoljuk, amíg a só jól át nem járja. 3 dkg porcukrot vajban (vagy zsírban) barnára pirítunk, majd ehhez hozzáadjuk az alaposan kifacsart káposztát, megborsozzuk és puhára pároljuk.

Közben 1 dl tejjel és ugyanannyi vízzel, 1 egész tojással és 1 sárgájával, a maradék 1 dkg porcukorral és késhegynyi sóval a 8 dkg lisztből elkészítjük a palacsinta híg tésztáját.

Belekeverjük az újra kinyomkodott párolt káposztát, és egyenletesen elkeverjük. Ha a tészta sűrű lenne, hígíthatjuk kevés tejjel.

Lapos tepsiben vagy serpenyőben, forró zsírban, ahogy a palacsintát szokás, pirosra sütjük. Négyrét hajtva vagy összecsavarva nagyon forrón tálaljuk.


káposzta , tojás , tej , liszt , porcukor , zsír

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra