Receptek

Gesztenyés sajttorta kekszhéjban

Kun Péter receptje

2021. október 26.

Krém
Hozzávalók:

  • 400 g natúr sajtkrém (pl. Philadelphia)
  • 4 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek porcukor
  • 200 g gesztenyemassza

Kekszhéj
Hozzávalók:

  • 300 g darált keksz
  • 2 db tojás
  • 50 g vaj
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A gesztenyés krémhez minden hozzávalót keverőtálba helyezünk és botmixerrel összedolgozzuk, amíg szép, sima állagú nem lesz. Ezután nekilátunk a kekszhéjnak.

A hozzávalókat szintén keverőtálba tesszük, kézzel gyurma állagúra gyúrjuk, majd egy tortaforma aljára és oldalára nyomkodjuk 2-3 mm vastagságban.

Beleöntjük a sajtkrémet, és 130 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.


A sütőből kivéve 10 perc pihentetés után eltávolíthatjuk a tortaforma oldalát. Kihűlve megszilárdul és könnyen szeletelhetővé válik.


sajtkrém , tojás , tejföl , porcukor , gesztenyemassza , keksz , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra