Kun Péter receptje
2021. október 26.Krém
Hozzávalók:
- 400 g natúr sajtkrém (pl. Philadelphia)
- 4 db tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 ek porcukor
- 200 g gesztenyemassza
Kekszhéj
Hozzávalók:
- 300 g darált keksz
- 2 db tojás
- 50 g vaj
A gesztenyés krémhez minden hozzávalót keverőtálba helyezünk és botmixerrel összedolgozzuk, amíg szép, sima állagú nem lesz. Ezután nekilátunk a kekszhéjnak.
A hozzávalókat szintén keverőtálba tesszük, kézzel gyurma állagúra gyúrjuk, majd egy tortaforma aljára és oldalára nyomkodjuk 2-3 mm vastagságban.
A sütőből kivéve 10 perc pihentetés után eltávolíthatjuk a tortaforma oldalát. Kihűlve megszilárdul és könnyen szeletelhetővé válik.
sajtkrém , tojás , tejföl , porcukor , gesztenyemassza , keksz , vaj