Segal Viktor receptje
2021. július 17.- 15 dkg zöld lencse
- 8 db koktélparadicsom 1/2 cm-es karikákra vágva
- 1 db lila hagyma szeletelve
- 1 marék bébispenótlevél
- 1 ek citromlé
- 1 ek olívaolaj
- 2 pita cikkekre vágva
- 1 tk zahtar fűszerkeverék
- 20 dkg csicseriborsó-püré
- 2 db főtt tojás félbevágva
- só, bors
Sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd lehűtjük a lencsét.
Egy keverőtálban elkeverjük a lencsét, a paradicsomot, a lila hagymát, a spenótleveleket, a citrom levét, az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.
A cikkekre vágott pitát serpenyőben vagy kenyérpirítóban megmelegítjük és megszórjuk a zahtar fűszerkeverékkel (Közel-Keleten használatos zöldfűszer keverék).
A tányérokat megkenjük a csicseriborsó-pürével, közepére halmozzuk az ízesített hozzávalókat, a pitákat és a főtt tojást.
zöld lencse , koktélparadicsom , lila hagyma , bébispenótlevél , citromlé , olívaolaj , pita , tojás , zahtar fűszerkeverék , csicseriborsó-püré