Receptek

Nyári zöldlencse-saláta

Segal Viktor receptje

2021. július 17.
  • 15 dkg zöld lencse
  • 8 db koktélparadicsom 1/2 cm-es karikákra vágva
  • 1 db lila hagyma szeletelve
  • 1 marék bébispenótlevél
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 pita cikkekre vágva
  • 1 tk zahtar fűszerkeverék
  • 20 dkg csicseriborsó-püré
  • 2 db főtt tojás félbevágva
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd lehűtjük a lencsét.

A zöld lencsét nem szükséges beáztatni.


Egy keverőtálban elkeverjük a lencsét, a paradicsomot, a lila hagymát, a spenótleveleket, a citrom levét, az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.

A cikkekre vágott pitát serpenyőben vagy kenyérpirítóban megmelegítjük és megszórjuk a zahtar fűszerkeverékkel (Közel-Keleten használatos zöldfűszer keverék).

A tányérokat megkenjük a csicseriborsó-pürével, közepére halmozzuk az ízesített hozzávalókat, a pitákat és a főtt tojást.

zöld lencse , koktélparadicsom , lila hagyma , bébispenótlevél , citromlé , olívaolaj , pita , tojás , zahtar fűszerkeverék , csicseriborsó-püré