Thomas Keller receptje
2020. július 24.Ratatouille (lecsó) hozzávalók:
- 3 db különböző színű fél kaliforniai paprika, magház nélkül
- 2 evőkanál szűz olívaolaj
- 1 teáskanálnyi apróra vágott fokhagyma
- 1/2 evőkanál felkockázott salotta hagyma
- 3 db meghámozott, kockára vágott lédús paradicsom
- 1 szál friss kakukkfű
- 1 szál petrezselyem
- 1/2 babérlevél
- 1 db felkarikázott cukkini
- 1 db felkarikázott padlizsán
- negyed tök felkockázva
- 4 db karikára vágott datolyaparadicsom
- kis kávéskanálnyi szárított kakukkfű
- 1 evőkanál balzsamecet
- só és frissen őrölt bors
Várjuk meg, amíg kihűlnek, hámozzuk meg őket, vágjuk apró darabokra. Serpenyőben (alacsony hőfokon) 2 evőkanál olajban pároljuk puhára a fokhagymát és a hagymát, adjuk hozzá a paradicsomokat (levével együtt), a friss kakukkfüvet, petrezselymet, babérlevelet.
cukkini , padlizsán , paradicsom , kaliforniai paprika , olívaolaj , fokhagyma , salotta hagyma , kakukkfű , petrezselyem , babérlevél , datolyaparadicsom , tök , balzsamecet