Receptek

Pulykasonkás töltött burgonya

Spanjevic Igor receptje

2025. november 26.
  • 8 közepes sárga burgonya (kb. 1 kg)
  • 4 paradicsom
  • 4 szelet pulykasonka
  • 4 szelet lágy sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • néhány levél kakukkfű
  • 1 tk oregánó
  • 2 só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az alaposan megmosott burgonyákat éles késsel vágjuk be vékony, harmonikaszerű, keresztirányú vágásokkal, de ne vágjuk át teljesen. A paradicsomot mossuk meg és szeleteljük fel nagyon vékonyra. Minden burgonyaszelet közé helyezzünk egy szelet paradicsomot, sajtdarabokat és pulykasonkát, ügyelve arra, hogy minden rétegben legyen mindegyikből – így sütés közben az ízek egybeolvadnak.

Süssük 200 fokon kb. 60 percig, vagy amíg a burgonya aranybarna és puha lesz. A ropogósabb végeredményért az utolsó 5 percben kapcsoljuk be a grillfunkciót. Tálaljuk forrón, és élvezzük a szaftos, sajtos tölteléket minden falattal.



A karácsonyi pulykás menü támogatója a Gallicoop.