Spanjevic Igor receptje
2025. november 26.- 8 közepes sárga burgonya (kb. 1 kg)
- 4 paradicsom
- 4 szelet pulykasonka
- 4 szelet lágy sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- néhány levél kakukkfű
- 1 tk oregánó
- 2 só, bors
Az alaposan megmosott burgonyákat éles késsel vágjuk be vékony, harmonikaszerű, keresztirányú vágásokkal, de ne vágjuk át teljesen. A paradicsomot mossuk meg és szeleteljük fel nagyon vékonyra. Minden burgonyaszelet közé helyezzünk egy szelet paradicsomot, sajtdarabokat és pulykasonkát, ügyelve arra, hogy minden rétegben legyen mindegyikből – így sütés közben az ízek egybeolvadnak.
Süssük 200 fokon kb. 60 percig, vagy amíg a burgonya aranybarna és puha lesz. A ropogósabb végeredményért az utolsó 5 percben kapcsoljuk be a grillfunkciót. Tálaljuk forrón, és élvezzük a szaftos, sajtos tölteléket minden falattal.
![]()
A karácsonyi pulykás menü támogatója a Gallicoop.




