Pethő Balázs receptje
2020. szeptember 23.HOZZÁVALÓK A FÁNKOKHOZ:
- 1 dkg élesztő
- 20 dkg liszt
- 1 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 2 dkg vaj
- 2 db tojássárgája
HOZZÁVALÓK A LEVENDULAZSELÉHEZ:
- 1,2 l levendulával ízesített cukorszirup
- 12 g zselatin
- 9 g agar-agar
- 1 dkg porcukor
- 1 dkg keményítő
HOZZÁVALÓK
A KUKORICAHABHOZ:
- 1 cső kukorica
- 3 dkg kukoricaliszt
- 4 dl tej
- 1 tojásfehérje
- 1 rúd vanília
- Bármilyen idénygyümölcs
A fánktésztát a megadott alapanyagokból összeállítjuk és simára dagasztjuk. Fél óra kelesztés után fél centiméteresre nyújtjuk, apró kiszúróval kiszaggatjuk, 160 °C-os mangalicazsírban kisütjük őket.
A levendulával ízesített cukorszirupot felforraljuk az agar-agarral, hozzáadjuk a zselatint, és egy téglalap alakú formában kidermesztjük. Kis téglalapokat vágunk belőle, majd porcukor és keményítő egyenlő arányú keverékébe forgatjuk.
A kukoricalisztet a tejben, a kukoricát vízben megfőzzük. A kukoricáról eltávolítjuk a szemeket, majd összeturmixoljuk a megduzzadt kukoricaliszttel, leszűrjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és a vaníliarúd kikapart magjait, szifonba töltjük.
A gyümölcsöket megmosva, leszárítva a poharak aljára tesszük, erre fújunk a kukoricahabból, végül a fánkokkal díszítjük.
élesztő , liszt , tej , porcukor , tojás , vaj , agar-agar , zselatin , cukorszirup , keményítő , kukorica , kukoricaliszt , idénygyümölcs , vaníliarúd