Takács Hajnalka dietetikus receptje
2020. július 31.- 3 ek chiamag
- 2-3 dl mandulatej
- eper
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A chiamag értékes omega3 zsírsavforrás, alacsony szénhidráttartalmú, rendkívül magas rosttartalmú.
Egy adag puding elkészítéséhez kb. 3 ek chiamagot kell 2-3 dl mandulatejben elkeverni. 1-2 óra elteltével a magok megszívják magukat a tejjel, és puding állagúra sűrösödik az elegy.
Ízlés szerint édesíthetjük. Eperdarabokkal rétegezzük.
TIPP!
Eperzselé formájában is díszíthetjük a chiapudingunk tetejét, ha zselatinnal elkeverjük a pürésített epret.
Eperzselé formájában is díszíthetjük a chiapudingunk tetejét, ha zselatinnal elkeverjük a pürésített epret.
chiamag , mandulatej , eper